Buiten zonwering

Er zijn bij ons volop mogelijkheden met o.a. uitval- en knikarmsystemen, maar natuurlijk ook screens.

Als voorbeeld noemen we hier HAROL zonwering producten en 'belichten we het "S 99 ritz screen" van Alluma.

Frank Elst

Kies voor kwaliteit en keiharde garanties
 • Alle Harol-producten zijn CE gecertificeerd. Zij komen dus volledig tegemoet aan de Europese richtlijnen inzake veiligheid,
  gezondheid en milieuaspecten.
 • Harol biedt 5 jaar waarborg op uw zonnescherm. Dat doen we met een gerust hart, want onze schermen worden aan de strengste testen onderworpen. Op het uitvoeren van meer dan 20.000 bewegingen bijvoorbeeld, en op hun weerstand tegen windbelasting.
 • Frank Elst zorgt voor deskundig advies, een professionele plaatsing en stipte service.
 • De producten van Harol hebben een isolerende werking en worden ontworpen met
  de grootste aandacht voor het milieu.
Frank Elst
bx260

Het HAROL zonnescherm BX 260 laat zich met zijn uiterst compacte afmetingen perfect integreren in elke gevel. Het gesloten cassettesysteem zorgt ervoor dat het doek volledig beschermd is tegen vuil en barre weersomstandigheden.

BX260 - De elegantste thuis
Het zonnescherm BX260 is een modern cassette-zonnescherm met een discrete, elegante look dat zich perfect integreert aan de gevel van uw huis. Bovendien kan het scherm op vrijwel elke achtergrond gemonteerd worden.

De BX260 heeft een volledig gesloten kast, zodat het zonnescherm ook gemonteerd kan worden op plaatsen die niet beschut zijn tegen regen of wind. Zo blijft uw doek veel langer mooi! Die kast is dankzij haar geringe diepte bijzonder compact en ook typisch voor de BX260 is de dragende achterplaat waar de consoles, knikarmen en oprolas ingehaakt worden. Tot een breedte van 6 m worden 2 knikarmen voorzien, vanaf 6 tot 7 m is het scherm uitgevoerd met 3 armen en bij gekoppelde schermen (tot een breedte van 12 m) worden 4 armen gemonteerd. Die armen hebben telkens 2 ingebouwde trekveren die de
levensduur van uw scherm met vele zomers zullen verlengen. En net zoals bij alle Harol zonneschermen, krijgt ook roest geen kans. De kast en voorlijst zijn gemaakt uit geëxtrudeerd poedercoated aluminium en voor de bevestigingsmaterialen wordt uitsluitend hoogwaardig roestvrij staal gebruikt.

 

Montage gebeurt eenvoudigweg door het inhaken van het scherm in brede muurconsoles die vooraf aangebracht kunnen worden.

2 bedieningssystemen:
• manuele bediening met een slingerstang
• elektrische motorisering d.m.v. ingebouwde buismotor met een bediening naar keuze
- muurzender
- afstandsbediening
- domotica & automatisering (wind- en/of zonsensor)

Frank Elst
alluma

De S99-Ritz screen
Een volledig windvast systeem. Het grote voordeel ten opzichte van bestaande screens is, dat het doek over de gehele hoogte geritst is in de geleiders.

-Windvast -Insectenwerend -Lichtafsluitend

Veelzijdig en betrouwbaar Ritz-sluitsysteem
- Overal toepasbaar voor particulier of professioneel gebruik
- Standaard met ingebouwde motor
- Extra opties: afstandbediening, wind- of zonnemeter
- Elk denkbare maat van heel klein tot maximaal 400 cm breed
  en 260 cm hoog (600 cm in XL uitvoering).
- Standaard uitvoering: Technisch zilver, ivoor (RAL 9001) en wit.

Lichtafsluitend: De zijgeleiding heeft geen opening naar het doek, dus geen hinderlijk zonlicht kan binnendringen.
Strak en rimpelloos doek: Door de rits.
Windvast: De originele rits in het systeem houdt het scherm zo strak dat wind er geen vat op krijgt. Voldoet aan Europese norm EN13561 (windweerstand klasse 3)
Insectenwerend: Door de naadloze aansluiting van het doek in de geleiders en de borstel in de onderlijst, hebben insecten geen kans.

Frank Elst
buitenzonwering

Zonwering voor terras

De Harol zonneschermen brengen tijdens zonnige lente- of warme zomerdagen verkoeling op je terras. Voor het beschaduwen of overdekken van grotere oppervlakten, eventueel tot op de grond, zijn er de terrasoverkappingen. Een enkel doekdeel kan tot 40 m2 bedragen! Een deel van het terras in de zon zetten en een deel in de schaduw is daarbij geen enkel probleem. Bovendien biedt de overkapping ook bescherming tegen lichte regenbuien. Voor vrijstaande toepassingen hebt u de keuze uit een breed assortiment duostores.
Frank Elst
screens Screens

Vaarwel vervelende lichtinval op uw Tv-scherm of computer. Harol-screens zijn de ideale filters voor hinderlijk zonlicht, zowel thuis als op kantoor. En het leuke is: ze belemmeren nauwelijks het uitzicht dankzij de transparantiegraad die u bovendien zelf bepaalt. De optimale bescherming van uw privacy dus!

Met de introductie van de SC700 en de SC800 met vierkante kastvorm zijn de Harol screens helemaal afgestemd op de moderne minimalistische architectuur die nu erg populair is.Een bijkomende nieuwigheid zijn de ultragrote screens.

Hierdoor moeten er minder screens gekoppeld worden en creëert u dus één groot, uniform en strak geheel. Ideaal dus voor grote glaspartijen.
Gloednieuw binnen het gamma is het windvaste screen. Met een innovatief spansysteem in de geleider wordt het doek over de hele hoogte op zijn plaats gehouden. Op deze manier maakt het wind- en insectwerend screen definitief komaf met wapperende doeken, bewegende onderlatten of hinderlijk zonlicht.
Frank Elst
balkon

Zonwering voor balkons

Harol zonneschermen brengen tijdens zonnige lente- of warme zomerdagen verkoeling op het balkon. Ze helpen ook om het binnen aangenaam koel te houden. Bovendien houdt deze zonwering ’s avonds, als het frisser wordt, de ideale temperatuur nog een tijdlang vast. Of kies voor de Harol uitvalschermen. Dit zijn gevelzonweringen met een variabele uitvalshoek (van 0 tot 120°) en doeklengte: u bepaalt zelf hoeveel zon u binnenlaat én tegelijkertijd waait er een frisse lucht door uw woning.

Frank Elst
uitvalscherm

Uitvalschermen

Verliefd op die typisch Zuidfranse rolluiken? Wel, u kunt ze hier krijgen. Want, Harol uitvalschermen zijn gevelzonweringen met een variabele uitvalshoek (van 0 tot 120°) en doeklengte: u bepaalt zelf hoeveel zon u binnenlaat én toch waait er een frisse lucht door uw woning.

 • Extreem windbestendig: dankzij hun aparte opbouw en sterke valarmen (keuze uit stormvaste armen, glij- en gasveerarmen).
 • Flexibele bediening: kies voor een manuele buiten- of binnenbediening of een elektrische bediening.
 • Abacadabra domotica: de elektrische bediening is naar keuze combineerbaar met een tijdschakelaar, een groepssturing of een wind-zonautomaat.
Frank Elst
buitenjalozie

Buitenjaloezieën

Met hun strakke look en uitstekende zonwerende eigenschappen worden buitenjaloezieën ook in ons land steeds populairder. Grote troef van de nieuwe buitenjaloezieën is dat ze optimaal zonnewarmte blokkeren en tegelijk meer licht binnenlaten. Kortom, warmte buiten en sfeer binnen.

Ten eerste is er de efficiënte zonwering, zonder aan privacy te moeten inboeten. Het Vario-systeem maakt de jaloezie bovendien extra flexibel, zo kan je bijvoorbeeld de onderste lamellen sluiten en de bovenste kantelen.

Een perfecte synergie tussen design, functionaliteit en energiebesparing.
Daarnaast is er de strakke, eigentijdse look waardoor buitenjaloezieën perfect te rijmen zijn met een moderne architectuur. Tot slot zijn de buitenjaloezieën ook comfortabel in bediening. Je kan ze manueel openen of sluiten met een stang, of kiezen voor een elektrische bediening, eventueel geïntegreerd in een domoticasysteem.

De lamellen zijn er in verschillende breedtes, vormen, kleuren en uitvoeringen, afhankelijk van de afmetingen en het architecturale uitzicht. In vlakke uitvoering is de pakkethoogte van de opgestapelde lamellen uiterst compact, de extra stevige gekraalde uitvoering leent zich dan weer perfect voor grotere afmetingen.

Frank Elst
zonwering 10 goede redenen om een Harol zonwering te plaatsen:
 • altijd een aangenaam klimaat
 • beschermt meubilair, behang, vloer en gordijnen tegen verkleuring
 • de doeken worden gemaakt volgens de VEROZO-normen (=de Vereniging van Rolluik- en Zonweringfabrikanten)
 • vakkundig geplaatst maatwerk
 • ontworpen uit zeer duurzame materialen
 • technische hoogstandjes
 • breed kleurenpalet
 • functioneel design
 • modern bedieningscomfort: van manuele bediening tot domotica
 • tot 5 jaar garantie
Frank Elst

fe

Buitenzonwering is leverbaar in vele verschillende kleuren en designs, informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ook voor onderhoud en of schoonmaakadvies bent u bij ons aan het juiste adres!

Frank Elst